Zelené potraviny - Zuza Pipková
Práci se zelenými potravinami Green Ways se věnuji 6 let. Máte-li zájem o produkty JEČMEN a CHLORELLA GREEN WAYS kontaktujte mě a domluvíme si osobní setkání:)
Jsem připravena na veškeré otázky týkající se zdravého životního stylu a stravování také na svém mailu, facebooku a skypu :)
Více info o produktech najdete na stránkách společnosti Green Ways: www.gw-int.net
Informace o kvalitě produktů ZDE.
Zuza a zelené potraviny
Napsáno na podzim 2011: Zelené potraviny se ke mně dostaly před třemi roky. V té době jsem už 7 let téměř vůbec nejedla maso (průměrně by se dalo říci, že ho jím 5x do roka) a snažila jsem se svou stravu upravovat tak, aby tělo dostávalo co nejvíce vyváženě vše co potřebuje. Velmi ráda jsem mlsala sladkosti, od čokolád po sušenky. Žádným vážným zdravotním problémem jsem netrpěla, ale od malička jsem bývala častěji nemocná, dost často i na antibiotikách a velmi často to byly angíny a záněty nosohltanu.
Když jsem začla jíst chlorellu, okamžitě jsem pocítila, jak se cítím dobře. Přišla nová, čerstvá energie, najednou jsem se ráno cítila vyspalá a plná síly, dokonce mi stačilo spánku míň. Přestala jsem mít chutě na sladkosti, zmenšily se porce jídla, které jsem jedla. Asi po měsíci přišlo bolení v krku. Angína, to je jasné, věděla jsem, že po víkendu, kdy mi bolest začala, budu muset 100% k doktorce a odnesu si antibiotika – jako vždy. K mému překvapení se nic takového nestalo. Přidala jsem chlorellu, opravdu dost, každou chvíli (zhruba po dvou hodinách) vždy hrstku tabletek a poctivě jsem je cucala. Také mi přestalo krvácení z dásní a citlivost u některých potravin u mých odhalených zubních krčků.
Po dalším měsíci jsem přidala také ječmen. V té době jsem už zhubla a cítila velmi dobře, tak nějak čistě a zářivě, zlepšila se mi pleť – reakce mého okolí byly, že je má pleť krásně vyhlazená a čistá, také nehty se mi přestaly lámat.
Po dalším roce, kdy se zelené potraviny staly samozřejmostí v mém jídelníčku jsem si všimla, že už vůbec nekupuji jogurty a cítím, že mléčné produkty mi nedělají dobře. Celkově se zvýšila moje citlivost na kvalitu potravin.
Když se teď, po třech letech ohlédnu, musím konstatovat, že jsem nemocná tak 2x do roka a to vždy velmi krátce a na léčbu si vystačím s řasou, ječmenem a zázvorovým čajem (přesto, že v okolí řádí „chřipkové epidemie“) Mé tělo je schopné mnohem lépe vnímat, co je pro něj dobré a co ne. Z jídelníčku odešlo spousta potravin, které byly zbytečné.
Když si občas vyrazím na večírek, vše včetně následujícího rána proběhne bez následků.
Řasu používám také při zraněních, rány se výborně hojí a v mé lékárničce už dlouho není žádný septonex ani peroxid.
Naši domácí mazlíčci řasu milují a i jejich bolístky léčím zeleně, bez návštěv veterináře.
Dokonce i akvarijní rybičky si na chlorelle pochutnávají.
Občas si dopřeju hloubkově čistící a vyživující antioxidační pleťovou masku, zelené potraviny kombinuji s banánem, okurkou nebo jen vodou. Na domácí zelenou kosmetiku nedám dopustit a reakce okolí jsou jen a jen pozitivní (tedy pokud mě někdo nepřistihne se zeleným obličejem v koupelně:))
Zelené potraviny jsem přijala jako nejčistší a nejkvalitnější potraviny ve své kuchyni. Stále obdivuji jejich sílu a čistotu. Cítím, že mé tělo se raduje, kdykoli je jím. A za to jim děkuji.